O nas

Objekt, v katerem se nahaja naše gostišče, je nastal že daljnega leta 1899.  V tem času je bila to železniška postaja. Vlak, ki je vozil na relaciji Velenje – Dravograd, je prav na tej točki dosegel najvišjo nadmorsko višino v Sloveniji. To progo so leta 1968 ukinili za potniški promet, ostal je samo tovorni promet, ki pa so ga leto pozneje tudi ukinili. Nekaj časa je objekt služil kot zatočišče mislinjski mladini, kjer so se med seboj družili in zabavali z družabnimi igrami.
Maja 1982 je gostinsko podjetje Merx Kozjak Radlje odkupilo ta del in v njem  postavilo gostinski lokal, ki se je imenoval Avtobusni bife. Med lokalnim prebivalstvom so ga pogovorno imenovali »konjušnica«.

vagon1S propadom Jugoslavije so počasi začela umirati tudi vsa velika podjetja, ki so poslovala z njo, prav tako se je zgodilo z Merx Kozjak Radlje. Zaradi prevelike zadolženosti podjetja se je moral ta objekt prodati in tako je prišel v zasebne roke.  Z velikim trudom smo uspeli z minimalnimi sredstvi urediti lokal. Dosegli smo, da se je iz navadnega bara lokal spremenil v manjšo pizzerijo. S tem se je v našem kraju povečala gostinska ponudba.
Jesen leta 2003 je bila za nas prelomna, saj smo se takrat lotili velikega projekta, ki je zajemal celotno prenovo lokala, letnega vrta in okolice. Od  takrat se je spremenilo tudi ime lokala v Bar Vagon Mislinja. Spremenila se je tudi celotna notranja podoba, katera v določenih momentih spominja na muzej. Želeli smo prikazati kako so se gradili mostovi in predori (tuneli) v Mislinjski dolini. V lokalu je tudi replika pravega vagona, ki je včasih vozil po naših krajih. Gostje, ki nas obiščejo, so izjemno navdušeni nad ambientom, saj jih spominja na otroške dni in na dneve, ko je bil vlak za marsikoga edino prevozno sredstvo.
Zaradi vse večjega povpraševanja smo se v jeseni prejšnjega leta lotili povečave in prenove kuhinje, saj smo želeli svojim gostom ponuditi kaj več kot le pizze. S to razširitvijo smo zagotovili večje zmogljivosti naše kuhinje in posledično povečali ponudbo. Sedaj lahko pri nas od ponedeljka do petka gostje dobijo sveže malice »na žlico«, v stalno ponudbo pa smo vključili hamburgerje in jedi z žara. Sedaj se predstavljamo kot Vagon gostinstvo in ker kot zavedni občani želimo pripomoči k razvoju kraja, pomagamo raznim društvom in organizacijam kolikor je le v naši moči.

vagon2 Nahajamo se ob regionalni cesti Velenje–Slovenj Gradec, pred bencinskim  servisom Petrol v Mislinji. V poletnih mesecih se pri nas ustavijo številni rekreativni kolesarji, saj za našim lokalom poteka nova kolesarska pot med Mislinjo in Slovenj Gradcem, katero nameravajo povezati še z Velenjem. V hladnejših mesecih pa se pri nas ustavi veliko smučarjev, ki se vračajo s smučišča KOPE.
V našem lokalu imamo prostora za približno 70 ljudi. V toplejših mesecih pa še dodatnih 35 na prijetni senčni terasi, ki je v sklopu lokala. Svoje goste že več ko 12 let razvajamo z odličnimi pizzami. Jedi vam na vašo željo pripravimo tudi za domov.

 Vagon d.o.o.; Šentlenart 23, 2382 Mislinja